Köpvillkor

I detta dokument finner du köpvillkoren för inkClub.com. Köpvillkoren är uppdelade i en del för privatpersoner och en del för företag. Köpvillkoren för privatpersoner presenteras i sin helhet först, följt av köpvillkoren för företag.

Med anledningen av EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation) har våra köpvillkor med vår personuppgiftspolicy uppdaterats den 16/5 2018

Klicka här för att komma direkt till köpvillkoren för företag.

Köpvillkor – privatpersoner

Dessa vid var tid gällande köpvillkor för konsumenter gäller när du som konsument (nedan kallat ”du”) beställer varor från iPiccolo AB (org nr 556712-5777) på inkClubs hemsida. Genom att beställa accepterar du dessa villkor.

1. Åldersgräns vid beställning
2. Betalning
3. Säkerhet
4. Leveransinformation och leveranstid
5. Restnotering
6. Frakt
7. Ansvar för transport
8. Outlöst beställning
9. Ångerrätt
10. Produktgaranti
11. Prisgaranti
12. Reklamationer
13. Force Majeure
14. Vår behandling av dina personuppgifter
15. Miljöansvar
16. Tvist och lagval
17. Ändring av avtalsvillkoren
18. Kontakt och övrig information
19. Trygg E-handel
20. Felskrivningar m.m.

 

1.    Åldersgräns vid beställning


inkClub ingår endast avtal med myndig person. För att handla på inkClubs hemsida måste du ha fyllt 18 år.

2.    Betalning

Priserna anges i svenska kronor inklusive moms. Det finns möjlighet att på inkclub.coms hemsida även se priserna exklusive moms genom att ändra inställningarna. Avgifter för frakt tillkommer..

Vi erbjuder följande betalsätt:

-    BETALNING

Qliro gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Du har möjlighet att välja det betalningsalternativ som passar dig.

Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen som finns tillgängliga. Genom att ange eller efterfråga information i kassan godkänner du våra användarvillkor och behandling av dina personuppgifter.

  QLIRO FAKTURA

Fakturan ska betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas via e-post till den mejladress du anger vid köpet

Vid försenad betalning skickas en påminnelse till dig och det utgår en förseningsavgift om 60 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift

Vid fakturaköp förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Qliro AB. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om 14 dagars kredit

För mer information om Qliros villkor klicka här

QLIRO ”KÖP NU, BETALA SENARE”

Köp nu - Betala Senare
Ränta 0%
Uppläggningsavgift 39 kr.
Inga ytterligare avgifter tillkommer.
Fakturan skickas med e-post i mitten av kampanjmånaden.
Vid försenad betalning skickas en påminnelse till dig och det utgår en förseningsavgift om 135 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift
Vid köpet förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Qliro AB. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om kreditköp.

Fullständiga villkor: Qliros fullständiga kampanjvillkor hittar du här.
Se också Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation.

QLIRO KONTO & DELBETALNING

När du väljer delbetalning får du genast besked om din ansökan har beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka och välja ett alternativt betalningssätt.

Du kan ha ett eller flera pågående delbetalningsköp och Qliro sammanställer dem på en månadsfaktura som skickas till dig via e-post i mitten av varje månad. Du kan när som helst under delbetalningstiden betala hela din kvarvarande skuld.

 Följande alternativ finns för delbetalning

 Betalsätt  3 mån  6 mån  12  mån  36 mån  Konto*
 Uppläggningsavgift  95 kr  195 kr  295 kr  395 kr  0 %
 Administrationsavgift  29kr  29 kr  29 kr  29 kr  29 %
 Årsränta  0%  0%  0%  9,95 %  19,90 %

 Exempel vid ett köp om 10 000 kr

Effektiv ränta 11,49 % 13,2 % 12,31% 19,77%  29,22%
Att betala per månad  3 394 kr  1728 kr  887 kr  362 kr 955 kr
 kr Total kostnad  10 182 kr  10 369 kr  10 643 kr  13 047 kr  11 458 kr
 *Gäller vid avbetalning över 12 månader          

Vid försenad betalning skickas en påminnelse till dig och det utgår en förseningsavgift om 135 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift.

Vid köpet förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Qliro AB. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om kreditköp.

Fullständiga villkor: Qliros fullständiga villkor för konto och delbetalning hittar du här.
Se också Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation.

-    Kortbetalning

Kortbetalningar sker i system som uppfyller krav enligt säkerhetsstandarden PCI-DSS.
För information om din betalning kontakta Qliro via kontaktuppgifterna på https://www.qliro.com/
Du kan välja att betala hela ordervärdet med betal- eller kreditkort. Vi accepterar för närvarande VISA och Mastercard. Det tillkommer inte någon kortavgift. Kreditkortsbetalning hanteras av vår betalningspartner Qliro för att garantera snabb och säker betalning.
För ökad säkerhet använder vi 3D-Secure som är en global säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet. Så här går det till:
1. Välj Kreditkort som betalningsmetod i kassan. Du länkas nu till Qliros säkra betalningsserver.
2. Välj typ av kreditkort, ange kortnummer, giltighetsdatum, kortets säkerhetskod (CVV) samt namn på kortinnehavaren. Vänligen observera att vid användande av e-kort bör du ange minst två månaders giltighetstid.
3. En kontroll genomförs så kortuppgifterna stämmer samt att det finns täckning för köpet.
4. Köpsumman reserveras först på ditt konto.
5. Det reserverade beloppet förs över till ”Butik” när varorna skickas från lagret.

DIREKTBANKSBETALNING MED TRUSTLY

Handla och betala direkt från ditt bankkonto.
Så här går det till:
1. Välj Trustly som betalalternativ i kassan
2. Ange vilken bank du använder dig utav och identifiera dig sedan med bank-id eller säkerhetskod över en säker och krypterad anslutning
3. Välj sedan vilket konto du vill betala från (t.ex. sparkonto eller lönekonto) och bekräfta köpet.
4. Köpesumman dras direkt från det angivna kontot och en orderbekräftelse skickas ut.

-    Paypal

Betala snabbare och säkrare genom att använda PayPal. Du kan välja att finansiera din
betalning från ditt PayPal-saldo eller via ett betal- eller kreditkort kopplat till ditt PayPal-konto.

3.    Säkerhet

Kortbetalningar hanteras av inkClubs betalningspartner Digital River World Payments vars betalväxel uppfyller kraven för den internationella säkerhetsstandarden PCI DSS som kortbolagen VISA, Mastercard, Diners, American Express och JCB har enats om. Betallösningen tillämpar 3D secure, en teknisk säkerhetsstandard framtagen av Visa och Mastercard i syfte att ge kortutgivaren möjlighet att verifiera sin kortkunds identitet vid handel på internet. Vid kortbetalning kommer du att omdirigeras till Digital River World Payments sida där du fyller i dina kortuppgifter och genomför betalningen. Överföringar mellan kund och inkClub, samt mellan inkClub och Digital River World Payments, krypteras med SSL. SSL står för Secure Socket Layer och innebär att kortinformationen skickas via en säker förbindelse, innebärande att ingen obehörig kan se din kortinformation. inkClub hanterar eller lagrar aldrig dina kortuppgifter.

CVV eller CVC är en tre- eller fyrsiffrig verifieringskod som används för att öka säkerheten vid betalning med kort på Internet. CVV-kod (Visa) eller CVC-koden (Mastercard/Eurocard), är tryckt i signaturfältet på baksidan av ditt kort och är alltid de tre sista siffrorna. På American Express hittar du CVV-koden på kortets framsida, och är då de fyra siffrorna till höger om kortnumret.

För ytterligare information om Digital River World Payments, klicka här.   

4.    Leveransinformation och leveranstid
 

Våra leveranssätt:

Brev

När du gör en beställning före 19.00 på en vardag skickar vi normalt dina varor samma dag.  Det gäller för beställningar som väger under 2 kg och där värdet är mindre än 1 000 kr. Brevbäraren avgör om brevet kan delas ut eller hämtas hos närmaste postombud. Om din order innehåller batterier, skickas den inom Sverige med Postnord som Varubrev ekonomi (B-post).

Leverans vid dörr

Tilläggstjänsten Leverans vid dörr innebär att PostNord i de fall som Varubrev inte går att leverera i postlåda, postinlägg eller fastighetsbox istället levererar försändelsen till dig vid din dörr utan extra omslag. Ett sms och/eller e-post skickas normalt till angivet sms-nummer/e-postadress när försändelsen har levererats till din dörr eller postlåda.

PostNord delar inte ut Varubrev med tilläggstjänsten Leverans vid dörr om PostNord bedömer att utdelning av dessa försändelser inte kan ske vid dörren. PostNord delar inte heller ut Varubrev med tilläggstjänsten Leverans vid dörr, vid dörren på lantbrevbärarlinjer. Om leverans av Varubrev med tilläggstjänsten Leverans vid dörr inte kan ske, får du istället en avisering om att försändelsen finns att hämta hos utlämningsstället.
 

Paket

Om dina varor väger över 2 kg eller har ett värde över 1 000 kr skickar vi dem som paket. Du ska beställa senast 16.00 för att det normalt ska sändas samma dag. Ditt paket skickas till ett postombud där du hämtar det efter att du har fått en avisering.

Hemleverans

Hemleverans via PostNord kan skickas till mottagare i hela Sverige. Paketet levereras till mottagarens dörr innan arbetsdagens slut helgfri måndag-fredag, tidigast dagen efter avisering.

Avisering


PostNord aviserar mottagaren en gång för överenskommelse om leveransdag och tid. Avisering sker normalt nästkommande helgfria vardag efter inlämning. Aviseringen sker antingen via sms eller e-post.

Inlämning

PostNords hemleverans lämnas ut mot kvittens. Mottagaren, som inte behöver vara den adresserade personen, signerar en fysisk eller elektronisk avi. Mottagaren kan även välja att hämta paketet, mot uppvisande av legitimation, på ett flertal orter på specifika utlämningsställen. Om mottagaren inte är anträffbar vid den överenskomna leveransen kan ny leverans utföras mot en avgift. Om mottagaren inte bokar leverans returneras paketet på avsändarens bekostnad efter 14 dagar.

Avvikelser

Det kan finnas tillfällen när vi inte skickar en beställning enligt ovan, till exempel när en vara är tillfälligt slut. Beställer du flera varor och en av dem är slutsåld kommer vi att vänta med att skicka hela din beställning tills alla varor finns i lager igen.

Du har rätt att häva köpet om förseningen är av stor betydelse för dig, genom att kontakta oss här. Om du redan har betalat betalar vi tillbaka pengarna inom 20 dagar.

För beställningar till postnummer som börjar med 62 samt 83-98  är normal leveranstid mellan 1-3 dagar beroende på leveranssätt.

Våra fullständiga leveransvillkor finns här.

5.    Restnotering

Om en vara är tillfälligt slut restnoteras hela ordern tills dess att full leverans kan ske. Du kan dock alltid avbeställa restnoterad vara.

6.    Frakt

Du betalar 49 kr inklusive moms i fraktavgift för brev och postpaket till privatperson, oavsett hur mycket du beställer. Vid val av andra leveranssätt är fraktavgiften den som anges i kassan där du väljer fraktsätt. Prenumererar du på någon vara så är alltid dessa leveranser fraktfria.

7.    Ansvar för transport

Vid transport från inkClub till dig är inkClub ansvarigt om varan skadas eller kommer bort under transporten.

Vid transport från dig till inkClub är du ansvarig om varan skadas eller kommer bort under transporten, om inte annat särskilt anges i dessa villkor.

8.    Outlöst beställning

Om inkClub får tillbaka en försändelse som inte lösts ut från utlämningsstället, förbehåller sig inkClub rätten att debitera samtliga kostnader som uppstår i samband med denna retur.

9.    Ångerrätt

Som kund hos inkClub har du rätt att ångra ett köp  utan att ange skäl enligt reglerna om ångerrätt  i lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) och enligt nedan.

Vill du utnyttja ångerrätten måste du kontakta inkClub inom 30 dagar från det att du tog emot varan, förslagsvis genom att kontakta vår kundtjänst och informera oss om att du vill utnyttja ångerrätten samt meddela oss ditt faktura- och kundnummer.

Du kan också använda det standardformulär för ångerrätt som Konsumentverket tillhandahåller. Du måste sedan skicka tillbaka varan till inkClub inom 14 dagar från att du meddelade oss.
 
För hygienkänsliga produkter som har plombering, skyddsplast eller dylikt gäller ingen ångerrätt om plomberingen/skyddsplasten är bruten. För andra produkter har du rätt att undersöka varan som du har köpt. Om du hanterar varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt kommer du att bli ersättningsskyldig för den eventuella värdeminskning det innebär. För förbrukningsprodukter, exempelvis (men inte begränsat till) bläckpatroner, toner och batterier som har plombering, skyddsplast eller dylikt, kan detta innebära att du inte får tillbaka alla pengar om plomberingen/skyddsplasten är bruten. Alla tillbehör som du tog emot tillsammans med varan ska inkluderas i returförsändelsen.

Vi rekommenderar att du sparar originalförpackningen och emballaget att skicka tillbaka varan i. Till returförsändelsen ska bifogas information så att det tydligt framgår att returen kommer från dig och vilken beställning som avses. Detta kan ske genom att du returnerar varan tillsammans med fakturan eller en kopia av denna.

Postreturer skickas till:

inkClub
Box 1644
758 53 Uppsala

Bud och företagspaket skickar du till:

inkClub
Säbygatan 6
753 23 Uppsala

Vi kan bara ta emot returer som antingen skickats som brev via Postnord eller som paket direkt till vår gatuadress. Du ansvarar för att returen kommer fram. Om du vill kunna spåra din försändelse rekommenderar vi att du skickar den med ett kollinummer. Om varan försvinner eller förstörs under returen är det alltså du som ansvarar för förlusten eller skadan. Tänk på att alltid spara kvittot. 

Om du betalat med Qliro: Så fort vi har mottagit din retur kommer Qliro att korrigera din faktura. Du ska få ett mail av Qliro. Kontrollera gärna din skräppost om du inte sett detta mail

10.    Produktgaranti

inkClub svarar för varornas beskaffenhet i enlighet med Konsumentköplagen (1990:932).

inkClub garanterar att varorna kan användas i de produkter som varorna anges passa till på inkClubs hemsida.

inkClub garanterar att varorna inte skadar de produkter som varorna anges passa till på inkClubs hemsida.

Dessa garantier gäller förutsatt att de produkter som varorna från inkClub ska användas i är tillverkade för användning inom EES-området. De patroner som säljs av inkClub kan bara användas i skrivare som är köpta i Europa. 

Om produkten inte fungerar på avsett sätt garanterar inkClub utbyte till ny produkt. Din garanti på skrivaren gäller oavsett vilket märke på bläckpatron eller tonerkassett du väljer att använda.

För bläck- och tonerprodukter av varumärket inkClub gäller 3 års garanti. För övriga produkter gäller 1 års garanti om inget annat anges. I övrigt gäller tillverkarens garantier.

11.    Prisgaranti

Det är viktigt att du känner dig trygg när du handlar hos oss. Därför har vi en prisgaranti, som gäller alla produkter på www.inkClub.com. Om du hittar någon eller några av produkterna på vår hemsida till ett lägre pris i någon annan svensk nätbutik får du prisskillnaden tillbaka. För att prisgarantin ska gälla ska du kontakta oss inom 30 dagar från inköpsdatum. Det ska framgå tydligt vilket pris produkten har och vad eventuell fraktavgift är. Produkten ska även finnas på lager för beställning i den nätbutik där du hittat den.

Bläck och toner
För att prisgarantin ska gälla för bläck och toner ska produkten vara av samma typ (original eller eget varumärke) samt ha samma prestanda och kapacitet (volym, sidantal, färg).

Övriga produkter
För att prisgarantin ska gälla för övriga produkter ska produkten vara av samma märke och modell.

Kontakta vår kundtjänst om du hittar någon av produkterna du vill köpa hos inkClub till ett lägre pris hos någon annan svensk nätbutik. Meddela vilken produkt det gäller och bifoga länk till nätbutiken där du hittat den. Om du redan har beställt hos oss betalar vi tillbaka prisskillnaden. Om du inte har köpt produkten ännu väntar du tills vår kundtjänst har godkänt garantin varpå du beställer och sedan får prisskillnaden utbetald.

12.    Reklamationer

Om du fått en felaktig eller fellevererad vara ber vi dig kontakta kundtjänst så att vi kan rätta till eventuellt fel. Transportkostnaderna för returfrakt och ersättningsleverans sker naturligtvis utan kostnad för dig.

För att du ska ha rätt att göra gällande ett fel på varan, felleverans, transportskada eller en vara som var trasig vid leveranstillfället måste du reklamera felet inom skälig tid från det att felet upptäcktes eller borde ha upptäckts.

Reklamerar du inte inom tre år från det att du tagit emot varan förlorar du rätten att åberopa felet.

13.    Force Majeure

Om part förhindras att fullgöra sina åtaganden av omständighet som part inte kunnat råda över såsom blixtnedslag, arbetskonflikt, eldsvåda, ändrad myndighetsbestämmelse, myndighets ingripande samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständigheter som angivits, ska detta utgöra befrielsegrund som medför framflyttning av tidpunkt för prestationen och befrielse från skadestånd och andra eventuella påföljder.

14.    Vår behandling av dina personuppgifter

Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av när du besöker vår hemsida eller köper våra produkter kommer att behandlas av oss i egenskap av personuppgiftsansvarig eller av våra samarbetspartners i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning och vår Personuppgiftspolicy.

Du kan komma att bli kontaktad av oss eller någon av våra samarbetspartners i marknadsföringssyfte efter att du handlat hos oss. Kontakt kan komma att ske via e-post, SMS, postala utskick eller på andra sätt. 

För närmare information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs mer i vår Personuppgiftspolicy som du finner här.

Se även vår betalningspartner Qliros integritetspolicy för en närmare beskrivning av Qliros personuppgiftsbehandling.

Har du frågor om hur dina personuppgifter behandlas av Qliro eller om du vill utöva dina rättigheter så gör du det genom att kontakta Qliro’s kundtjänst på 08-40 900 300 eller skriftligen enligt nedan. För att Qliro ska hantera din begäran behöver du identifiera dig via BankID eller annan säker metod. Om du vill kontakta Qliro skriftligen så är adressen: Sveavägen 151, 113 46 Stockholm.

15.    Miljöansvar

Batteridirektivet (direktiv 2006/66/EG) och det s.k. WEEE-direktivet (direktivet om elektriska och elektroniska produkter, direktiv 2002/96/EG) innebär att de företag som säljer elektriska och elektroniska produkter och batterier ska ta hand om uttjänta produkter på ett miljöriktigt sätt. Alla företag som säljer dessa produkter har ett ansvar att omhänderta produkten när den är förbrukad.

För att uppfylla dessa krav är inkClub ansluten till El-Kretsen AB. inkClub följer därmed sin förpliktelse som producent enligt förordningen om producentansvar för batterier (SFS 2008:834) och förordningarna om producentansvar för elektriska produkter (SFS 2005:209 samt SFS 2005:210).

Detta innebär även att uttjänta batterier och produkter ska lämnas till det kommunala insamlingssystemet i respektive kommun. Släng alltså inte el-avfall i hushållssoporna. Batterier kan innehålla ämnen som är skadliga för människors hälsa och för miljön. Det är därför viktigt att alla batterier samlas in och tas om hand. Märkningen på batterierna är avsedd att förhindra att batterier slängs bland övriga sopor. Lämna därför in batterier till din närmaste återvinningscentral eller miljöstation.

Läs mer om var du kan lämna in dina använda batterier på www.batteriinsamlingen.se.

16.    Tvist och lagval

På dessa villkor ska svensk rätt tillämpas. Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

Kontaktinformation

ARN:

https://www.arn.se/

Allmänna Reklamationsnämnden

Box 174

101 23 Stockholm
 

European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR):

ec.europa.eu/odr

17.    Ändring av avtalsvillkoren

inkClub har rätt att ändra dessa avtalsvillkor från tid till annan. De villkor som anges på inkClubs hemsida när du beställer från inkClub gäller för den aktuella beställningen.

inkClub har rätt att ändra dessa avtalsvillkor även för prenumerantkunder. Det är därför viktigt att du som prenumererar regelbundet tar del av avtalsvillkoren. Ändringar av materiell betydelse, exempelvis sådana som berör priser, kostnader och leveranstider, ska inkClub informera dig om minst 30 dagar innan ändringen träder i kraft. Om du inte accepterar de ändrade villkoren har du rätt till upphörande genom meddelande till kundtjänst. Om du inte har sagt upp avtalet inom 30 dagar ska du anses ha accepterat de ändrade villkoren. Ändringar som inte är av materiell betydelse träder i kraft direkt. Du har alltid rätt att säga upp din prenumeration från och med din andra leverans. Du kan också när som helst ändra intervall eller produkt i prenumerationen.

18.    Kontakt och övrig information

inkClub (iPiccolo AB) är registrerat med säte i Uppsala.

Org. nr 556712-5777
Momsregistreringsnummer: [556712-5777]
Adress: Box 23027
750 23 Uppsala
SVERIGE
Växel: 018-751 31 00
Telefontider: 9:00-16:00

Epost: info.se@inkclub.com
För kontakt hänvisas till inkClubs kundtjänst.

19.    Trygg E-handel

Vi är certifierade med kvalitetsmärkningen Trygg E-handel som innehåller bestämmelser för att du som kund ska känna dig trygg när du handlar hos inkClub. Våra köpvillkor är ett komplement till tvingande lagstiftning och inskränker inte de rättigheter du har som konsument. Läs mer om Trygg E-handel här: www.tryggehandel.se.
 

20.    Felskrivningar m.m.

inkClub reserverar sig för eventuella felskrivningar på inkClubs hemsida. Bilderna på varorna avser att illustrera varorna, men återger inte nödvändigtvis varornas exakta utseende eller beskaffenhet. inkClub förbehåller sig rätten till att ändra samtlig information, inklusive men inte begränsat till, priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering.

inkClub reserverar sig för slutförsäljning och förändringar i produktsortimentet.

 

Köpvillkor – företag

Dessa vid var tid gällande köpvillkor för företag gäller varje gång en företagskund (nedan kallad ”kunden”) beställer varor från iPiccolo AB (org nr 556712-5777) på inkClubs hemsida. Genom att beställa accepterar kunden dessa villkor.

1. Betalning
2. Säkerhet
3. Äganderättsförbehåll
4. Leveransinformation och leveranstid
5. Restnotering
6. Frakt
7. Ansvar för transport
8. Outlöst beställning
9. inkClubs ansvar
10. Produktgaranti
11. Prisgaranti
12. Felskrivningar mm
13. Reklamationer
14. Force Majeure
15. Vår behandling av personuppgifter
16. Miljöansvar
17. Ändring av avtalsvillkoren
18. Tvist och lagval
19. Kontakt

1.    Betalning

Priserna anges i svenska kronor inklusive moms. Det finns möjlighet att på inkClubs hemsida även se priserna exklusive moms genom att ändra inställningarna. Avgifter för frakt tillkommer.

Vi erbjuder följande betalsätt:

Faktura

För att få betala mot faktura krävs att kunden uppger sitt organisationsnummer.  Vid varje betalning mot faktura förbehåller sig inkClub rätten att göra en kreditupplysning och att avslå ansökan eller begränsa köputrymmet baserat på kreditupplysningen.

Om fakturabetalning skulle avslås kan kunden alltid välja ett av de andra betalsätt inkClub erbjuder, dvs. kortbetalning eller betalning med PayPal. För företagskunder gäller en maxgräns om 20 000 kronor inklusive moms första gången kunden betalar mot faktura. Därefter kan inkClub komma att justera maxgränsen. Företagskunder som önskar ansöka om en högre maxgräns kan kontakta kundtjänst.

Fakturan medföljer försändelsen av varan såvida du inte angivit separat faktura- och leveransadress. Fakturan ska betalas inom 30 dagar från fakturadatum. Ingen fakturaavgift tillkommer. Vid försenad betalning utgår dröjsmålsränta samt i förekommande fall ersättning för betalningspåminnelser och inkassokostnader enligt lag.

Anmärkningar mot faktura skall ske inom 10 dagar från fakturadatum.

Kortbetalning

inkClub accepterar för närvarande Visa, MasterCard, American Express och Eurocard. Kreditkortbetalning hanteras av inkClubs betalningspartner Digital River World Payments, se avsnittet Säkerhet nedan. För företag är högsta tillåtna ordersumma vid kortbetalningar 20 000 kronor inklusive moms. Pengarna reserveras på kundens konto när kunden godkänner ordern och dras på leveransdagen.

Paypal

Betalning kan ske med PayPal.

2.    Säkerhet

Kortbetalningar hanteras av inkClubs betalningspartner Digital River World Payments, vars betalväxel uppfyller kraven för den internationella säkerhetsstandarden PCI DSS som kortbolagen VISA, Mastercard, Diners, American Express och JCB har enats om. Betallösningen tillämpar 3D secure, en teknisk säkerhetsstandard framtagen av Visa och Mastercard i syfte att ge kortutgivaren möjlighet att verifiera sin kortkunds identitet vid handel på internet. Vid kortbetalning kommer kunden att omdirigeras till Digital River World Payments sida, där kunden fyller i sina kortuppgifter och genomför betalningen. Överföringar mellan kund och inkClub, samt mellan inkClub och Digital River World Payments, krypteras med SSL. SSL står för Secure Socket Layer och innebär att kortinformationen skickas via en säker förbindelse, innebärande att ingen obehörig kan se kundens kortinformation. inkClub hanterar eller lagrar aldrig dina kortuppgifter.

CVV eller CVC är en tre- eller fyrasiffrig verifieringskod som används för att öka säkerheten vid betalning med kort på internet. CVV-kod (VISA) eller CVC-kod (Mastercard/Eurocard) är tryckt i signaturfältet på baksidan av kortet och är alltid de tre sista siffrorna. På American Express återfinns CVV-koden på kortets framsida och utgörs av de fyra sista siffrorna till höger om kortnumret.

För ytterligare information om Digital River World Payments, klicka här.

3.    Äganderättsförbehåll

Alla varor förblir inkClubs egendom till dess att full betalning har erlagts.

4.    Leveransinformation och leveranstid

Våra leveranssätt

Vid företagsbeställningar skickas varorna som brev, paket eller Företagspaket. Om varorna skickas som Företagspaket får du normalt varorna nästa vardag före 18.00, förutsatt att du beställt senast 16.00 dagen innan.

Avvikelser

Det kan finnas tillfällen när vi inte skickar en beställning enligt ovan, till exempel när en vara är tillfälligt slut. Beställer du flera varor och en av dem är slutsåld kommer vi att vänta med att skicka hela din beställning tills alla varor finns i lager igen.

För beställningar till postnummer som börjar med 62 samt 83-98  är normal leveranstid mellan 1-3 dagar beroende på leveranssätt.

Våra fullständiga leveransvillkor finns här.

5.    Restnotering

Om en vara är tillfälligt slut restnoteras hela ordern tills dess att full leverans kan ske. Kunden kan dock alltid avbeställa restnoterad vara.

6.    Frakt

Du betalar 39,2 kr exklusive moms i fraktavgift för brev och postpaket och 59 kr exklusive moms för företagspaket.

7.    Ansvar för transport

Vid transport från inkClub till kunden är inkClub ansvarigt om varan skadas eller kommer bort under transporten.

Vid transport från kunden till inkClub är kunden ansvarig om varan skadas eller kommer bort under transporten, om inte annat särskilt anges i dessa villkor.

8.    Outlöst beställning

Om inkClub får tillbaka paket som inte lösts ut från utlämningsstället förbehåller sig inkClub rätten att debitera samtliga kostnader som uppstår i samband med denna retur.

9.    inkClubs ansvar

Vid brott mot garantin ska inkClub avhjälpa felet eller leverera en ersättningsvara. I den mån inkClub bedömer att detta inte är möjligt ska inkClub återbetala vad kunden har erlagt i betalning för varan till inkClub.

inkClubs ersättningsskyldighet för brott mot garantin eller detta avtal är begränsad till det belopp (inklusive fraktkostnad) som kunden har erlagt till inkClub för den eller de varor som inkClubs brist avser.

Utöver vad som uttryckligen anges i dessa villkor har inkClub inget ansvar för fel och förseningar och svarar inte för någon skada, vare sig direkt eller indirekt.

10.    Produktgaranti

inkClub garanterar att varorna kan användas i de produkter som varorna anges passa till på inkClubs hemsida.

inkClub garanterar att varorna inte skadar de produkter som varorna anges passa till på inkClubs hemsida.

Dessa garantier gäller förutsatt att de produkter som varorna från inkClub ska användas i är tillverkade för användning inom EES-området. 

Om produkten ej fungerar på avsett sätt garanterar inkClub utbyte till ny produkt. Din garanti på skrivaren gäller oavsett vilket märke på bläckpatron eller tonerkassett du väljer att använda.

För bläck- och tonerprodukter av varumärket inkClub erbjuder vi 3 års garanti. För övriga produkter gäller 1 års garanti om inget annat anges. I övrigt gäller tillverkarens garantier.

11.    Prisgaranti

Det är viktigt att du känner dig trygg när du handlar hos oss. Därför har vi en prisgaranti, som gäller alla produkter på www.inkClub.com. Om du hittar någon eller några av produkterna på vår hemsida till ett lägre pris i någon annan svensk nätbutik får du prisskillnaden tillbaka. För att prisgarantin ska gälla ska du kontakta oss inom 30 dagar från inköpsdatum. Det ska framgå tydligt vilket pris produkten har och vad eventuell fraktavgift är. Produkten ska även finnas på lager för beställning i den nätbutik där du hittat den.

Bläck och toner
För att prisgarantin ska gälla för bläck och toner ska produkten vara av samma typ (original eller eget varumärke) samt ha samma prestanda och kapacitet (volym, sidantal, färg).

Övriga produkter

För att prisgarantin ska gälla för bläck och toner ska produkten vara av samma märke och modell.

Kontakta vår kundtjänst om du hittar någon av produkterna du vill köpa hos inkClub till ett lägre pris hos någon annan svensk nätbutik. Meddela vilken produkt det gäller och bifoga länk till nätbutiken där du hittat den. Om du redan har beställt hos oss betalar vi tillbaka prisskillnaden. Om du inte har köpt produkten ännu väntar du tills vår kundtjänst har godkänt garantin varpå du beställer och sedan får prisskillnaden utbetald.

12.    Felskrivningar m.m.

inkClub reserverar sig för eventuella felskrivningar på inkClubs hemsida. Bilderna på varorna avser att illustrera varorna, men återger inte nödvändigtvis varornas exakta utseende eller beskaffenhet. inkClub förbehåller sig rätten att ändra samtlig information, inklusive men inte begränsat till, priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering.
inkClub reserverar sig för slutförsäljning och förändringar i produktsortimentet.

13.    Reklamationer

Kunden måste kontrollera alla varor vid ankomst för att verifiera att de är felfria och att rätt varor har levererats.

Om kunden vill göra gällande påföljder avseende ett fel i varan, felleverans eller transportskada ska kunden göra det skriftligen inom skälig tid efter det att kunden märkt eller borde ha märkt felet. Reklamationen ska ske genom att kunden kontaktar kundtjänst och uppger order- och fakturanummer samt orsak till reklamationen så att inkClub kan ta ställning till reklamationen. Reklamationen måste ske senast 14 dagar efter det att varorna har kommit kunden tillhanda. Om reklamation inte sker inom denna tid har kunden inte någon rätt att göra gällande fel enligt ovan mot inkClub.

Om en vara är felaktig sker transportkostnaderna för eventuell returfrakt och ersättningsleverans utan kostnad för kunden.

14.    Force majeure

Om part förhindras att fullgöra sina åtaganden av omständighet som part inte kunnat råda över såsom blixtnedslag, arbetskonflikt, eldsvåda, ändrad myndighetsbestämmelse, myndighets ingripande samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständigheter som angivits, ska detta utgöra befrielsegrund som medför framflyttning av tidpunkt för prestationen och befrielse från skadestånd och andra eventuella påföljder.

15.    Vår behandling av personuppgifter

Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av när du besöker vår hemsida eller köper våra produkter kommer att behandlas av oss i egenskap av personuppgiftsansvarig eller av våra samarbetspartners i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning och vår Personuppgiftspolicy.

Du kan komma att bli kontaktad av oss eller någon av våra samarbetspartners i marknadsföringssyfte efter att du handlat hos oss. Kontakt kan komma att ske via e-post, SMS, postala utskick eller på andra sätt.  

För närmare information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs mer i vår Personuppgiftspolicy som du finner här.

16.    Miljöansvar

Batteridirektivet (direktiv 2006/66/EG) och det s.k. WEEE-direktivet (direktivet om elektriska och elektroniska produkter, direktiv 2002/96/EG) innebär att de företag som säljer elektriska och elektroniska produkter och batterier ska ta hand om uttjänta produkter på ett miljöriktigt sätt. Alla företag som säljer dessa produkter har ett ansvar att omhänderta produkten när den är förbrukad.
För att uppfylla dessa krav är inkClub ansluten till El-Kretsen AB. inkClub följer därmed sin förpliktelse som producent enligt förordningen om producentansvar för batterier (SFS 2008:834) och förordningarna om producentansvar för elektriska produkter (SFS 2005:209 samt SFS 2005:210).

Detta innebär även att uttjänta batterier och produkter ska lämnas till det kommunala insamlingssystemet i respektive kommun. Släng alltså inte el-avfall i hushållssoporna. Batterier kan innehålla ämnen som är skadliga för människors hälsa och för miljön. Det är därför viktigt att alla batterier samlas in och tas om hand. Märkningen på batterierna är avsedd att förhindra att batterier slängs bland övriga sopor. Lämna därför in batterier till din närmaste återvinningscentral eller miljöstation.

Läs mer om var du kan lämna in dina använda batterier på www.batteriinsamlingen.se.

17.    Ändring av avtalsvillkoren

inkClub har rätt att ändra dessa avtalsvillkor från tid till annan. De villkor som anges på inkClubs hemsida när kunden beställer från inkClub gäller för den aktuella beställningen.

inkClub har rätt att ändra dessa avtalsvillkor även för prenumerantkunder. Det är därför viktigt att kunder som prenumererar regelbundet tar del av avtalsvillkoren. Ändringar av materiell betydelse, exempelvis sådana som berör priser, kostnader och leveranstider, ska inkClub informera kunden om minst 30 dagar innan ändringen träder i kraft. Om kunden inte accepterar de ändrade villkoren har kunden rätt säga upp avtalet till upphörande genom meddelande till kundtjänst. Om kunden inte har sagt upp avtalet inom 30 dagar skall kunden anses ha accepterat de ändrade villkoren. Ändringar som inte är av materiell betydelse träder i kraft direkt. Kunden har alltid rätt att säga upp sin prenumeration från och med sin andra leverans. Kunden kan också när som helst ändra intervall eller produkt i prenumerationen.

18.    Tvist

Tvister som uppstår i anledning av detta avtal ska avgöras av svensk domstol. Svensk lag ska tillämpas på tvisten.

19.    Kontakt

inkClub (iPiccolo AB) är registrerat med säte i Uppsala.

Org. nr 556712-5777
Momsregistreringsnummer: [556712-5777]
Adress: Box 23027
750 23 Uppsala
SVERIGE
Växel: 018-751 31 00
Telefontider: 9:00-16:00

Epost: info.se@inkclub.com
För kontakt hänvisas till inkClubs kundtjänst.

  • Prova bläck eller fotopapper för 1 kr till din skrivare!

  • Testa en dammsugarpåse för bara 1 kr!

PRISGARANTI
30 dagar på
ALLA produkter

MKD1795_USP_3row.png

Kända märken och
prisvärda alternativ

MKD1795_USP_2row.png

Beställ före 19 och
vi skickar dina varor
idag

MKD1795_USP_3row.png

30 dagars
öppet köp

MKD1795_USP_2row.png